Duikteam 2022-04-25T11:45:54+00:00

Duikteam

Ons duikteam stelt zich graag aan je voor. Klik op de duiker om alles over ze te weten te komen!

Johan de With

Johan de With

Instructeur

Ik ben 39 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen.
In het dagelijks leven ben ik opleidingscoördinator en commercieel beroepsduik instructeur.
In mijn vrije tijd geef ik voornamelijk technische duikopleidingen en heb een eigen vulstation.

Ik duik sinds 1999 en ben sindsdien lid van NOB duikvereniging Octopus in Zwolle.
Ik heb hier mijn 2* en 3* brevet en vele specialisaties gehaald, tot mijn instructeur 2* licentie.
In die tijd ben ik me gaan oriënteren op wrakduiken waar ik er vele van heb gemaakt op de Noordzee. Door de kaalslag hier op de wrakken voelde ik me genoodzaakt om naar diepere wrakken te gaan duiken, en ben me gaan oriënteren op technisch diep duiken. Dit ben ik bij de IANTD gaan doen, en ben hier tot trimix duiker door gegaan en ben bij deze prachtige organisatie ook trimix instructeur/grotduik instructeur.

In de tussentijd heb ik ook mijn full Cave gehaald en duik enkele jaren zeer fanatiek in de grotten van Mexico. Hier is sinds kort ook het duiken in de Europese grotten bij gekomen. Het grote verschil met de grotten uit Mexico is dat ze anders zijn gedecoreerd, maar vooral gaan ze veel dieper, ruimschoots over de honderd meter is geen uitzondering. Deze grotten beduik ik dan ook alleen maar met mijn Megalodon rebreather, ook hierop heb ik mijn trimix CCR licentie.

IANTD:
Nitrox instructeur
Advanced nitrox instructeur
Teklite instructeur
Normoxic instructeur
Trimix instructeur
Ccr full trimix diver
Ccr trimix cave diver

Self sufficiant instructeur
Sidemount instructeur
Nitrox gas blend instructeur
Trimix gas blend instructeur
Technical cave instructeur under construction

NOB:
2* instructeur
Resceu diver instructeur
Underwater orienteering instructeur
Seatrch en recovery instructeur
Dry suit diving instructeur
Wreck diving instructeur
Decompression diving instructeur
Underwater biology instructeur
Drift diving instructeur
Ice diving instructeur
Full face mask instructeur

Ab van de Beek

Ab van de Beek

Ondersteuning

Mijn naam is Ab van de Beek.
Getrouwd, 3 kinderen en woonachtig in Nunspeet

In het dagelijks leven bemiddel ik mensen naar een baan via een uitzendconstructie.
Sinds medio 2010/2011 ben ik in contact gekomen met Johan de With.
In die tijd heb ik beroepsduikers bemiddeld in zowel binnen- als buitenland als in- en offshore. Tijdens onze ontmoeting hebben wij gesproken over duiken en ben ik met Johan meegegaan naar Zeeland, om mijn eerste ervaring op te doen in het recreatieve duiken. Ik had zelf namelijk totaal geen ervaring in het duiken. Deze ervaring smaakte naar meer, veel meer. Nadat ik de drie sterren heb doorlopen ben ik doorgegaan op het technische vlak. De overstap van NOB naar IANTD had in deze mijn voorkeur. Tijdens het wereldrecord van Johan ben ik als safty-diver aanwezig geweest in de voorbereiding en de realisatie ervan. Met het team hebben wij veel geleerd en zijn tot op de dag van vandaag een hecht team. Mijn doel is om op plekken te komen waar nog niet veel mensen zijn geweest. Diepe wrakken etc.

Nadat ik Normoxic OC en CCR heb gedaan, ben ik momenteel met mijn trimix bezig om daarna de trimix CCR te gaan doen. Het duiken is voor mij een uitlaatklep en ontspanning. Elke seconde is voor mij even belangrijk ongeacht de diepte. Met duiken is het zo dat je ontspannen bezig bent en weet waar je over spreekt en wat je doet. Je dient je te allen tijde prettig en comfortabel te voelen onder water, alleen maar zeker ook met je buddy(‘s).

Het is een bewuste keuze geweest eerst de certificaten op OC te halen en pas daarna op CCR. Dit om de ervaring en kennis op te doen. Op deze manier ben je beter onderlegd en kun je in situaties, welke noodzakelijk zijn, handelen.